Historikk

Sommerskiskole er en intens aktivitetsuke med spekkede treningsdager, mye mat, omsorg og sosialt for barne- og ungdomsteam. For oss som driver med ski fylles gjerne en sommerskiskole med mye løp og rulleski, men vi sper vi også på med andre økter som selvsagt er bidrag  til å forme gode utøvere.

For noen år siden slo vi sammen Sognsvann Sommerskiskole og Lyn sitt sommerskiskoletilbud. Lenge før noen hadde tenkt på det startet Fredrik Grøvdal opp Sognsvann Sommerskiskole. Til da hadde vi bare langreiste tilbud av dette slaget med ukes opphold i Trøndelag eller der omkring. Fredrik tok det hjem og har, gjennom 11 år, tilbudt barn- og ungdom fra Oslo, gode uker med sin Sognsvann Sommerskiskole. Det er således sterke tradisjoner vi bærer videre. LYN SKI høstet mye og god erfaring gjennom flere år med sin egen Sommerskiskole. Med mange barn og et solid tilbud har vi truffet et marked som rommer mer enn vår krets. Det er vi stolt av. Når så Fredrik ønsket sitt solide verk inn hos oss, takket vi naturligvis ja. Vi bærer tradisjonen fremover og viderefører en sommerskiskole med sterk ryggrad.  

Fredrik er ekte Lyn gutt, som hørte til den solide basen rundt Simen Krüger. Han var der når Simen kom langt ut i rekkene på Norges cup. Og, han var der i Sør-Korea da Simen falt, reiste seg igjen og stormet inn til OL medalje. Fredrik har gått videre, disputert for sin doktorgrad med glans og giftet seg med sin Pia sommeren 2019.